Afbeelding
Foto: Steve Buissine/Pixabay

Huizense en Hilversummer vast voor witwassen: in kluis lag 239.000 euro contant geld

Politie

HILVERSUM - Een 44-jarige vrouw uit Huizen en een 22-jarige Hilversummer zijn woensdag door de FIOD opgepakt vanwege witwaspraktijken. 

Een safeloket in Bussum, waar verdachten een kluis huren, is doorzocht. In de kluis bleek 239.000 euro contant geld te zijn opgeborgen en dat geld is in beslag genomen. Daarnaast waren er doorzoekingen in de woonhuizen van beide verdachten. Daarbij is onder meer beslag gelegd op drie auto’s en 25.000 euro contant geld. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het strafrechtelijk onderzoek begon nadat informatie was binnengekomen bij de FIOD dat er in een door de verdachten gehuurde kluis veel contant geld zou zijn opgeslagen. Dit geld is vermoedelijk afkomstig uit misdrijf.

Ook hebben verdachten drie auto’s aangeschaft en investeringen in en rond de woning gedaan die volgens de FIOD vermoedelijk met crimineel geld zijn betaald. “Uit het door de FIOD ingestelde onderzoek is gebleken dat deze uitgaven niet passen bij het fiscaal bekende inkomen van verdachten ontvangen.”

Uit de krant