Lars Visscher en Bert van den Brink.
Lars Visscher en Bert van den Brink. Foto: Stichting Pierre Palla Concertorgel.

‘Prachtige combinatie’ van accordeon en Pierre Palla Concertorgel in MCO

Cultureel

HILVERSUM - Een accordeon en een concertorgel; gaat dat goed samen? Samen klinken die twee heel mooi. Dat bewijs leveren Lars Visscher en Bert van den Brink zaterdag 6 november in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). 

Reeds and Pipes; accordeon en orgel zijn ogenschijnlijk totaal verschillende instrumenten. Maar hun klanken brengen beide instrumenten voort met de tongen (‘reeds’) van de accordeon en de pijpen (‘pipes’) van het orgel die met de lucht uit de balgen van beide instrumenten tot stand komen. Een prachtige combinatie”, aldus Stichting Pierre Palla Concertorgel, de organisator van dit muzikale optreden.

Visscher is een accordeonist, die volgens zijn biografie ‘zijn instrument laat zingen, schreeuwen en fluisteren. Van den Brink is een bekende in de jazzscene. Hij heeft met de groten der aarde samengespeeld op internationale podia. Hij neemt plaats achter piano en hammondorgel, won de Boy Edgarprijs en zit zaterdag achter het Pierre Palla Concertorgel in Studio 1 in het MCO. Het orgel uit 1936, een rijksmonument, is door de stichting gerestaureerd. Sinds december 2019 is het weer in gebruik.

Het optreden begint zaterdag om 16.00 uur in het MCO, Heuvellaan 33 in Hilversum. Kaarten zijn te bestellen via www.pierrepallaconcertorgel.nl. De toegang bedraagt 17,50 euro voor achttien jaar en ouder. Op de website is ook een voorproefje te zien van wat het publiek zaterdag kan verwachten.

Uit de krant