De Nerfgun deathmatch ging niet door. Toch oefende een jonge enkeling op de Kerkbrink.
De Nerfgun deathmatch ging niet door. Toch oefende een jonge enkeling op de Kerkbrink. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Veel goede energie bij lancering Hilversummers.nl

Cultureel

HILVERSUM - Met een ferme klap op de rode knop lanceerde wethouder Arno Scheepers van Buurten en Wijken zaterdag het online-participatieplatform Hilversummers.nl. Dat moet dan ook echt een nieuwe periode inluiden.

Vrolijkheid alom zaterdagmiddag in Voorhoeve. Na anderhalf jaar van hun platform in de steigers zetten, is het dan zover. “Het is een begin. Het moet een gewenning worden hoe we Hilversum met elkaar kunnen gaan veranderen. Het is een nieuwe modus die we met elkaar moeten gaan vinden”, zegt mede-initiator Raoul van de Wetering.

Samen met Allard Bentvelsen is hij de drijvende kracht achter Hilversummers.nl, waar inwoners, ondernemers en andere betrokkenen hun ideeën en suggesties kunnen pitchen. Op het online-platform schaven andere deelnemers aan het plan, zodat het uiteindelijk moet leiden tot een breed gedragen en uitvoerbaar idee.

Zaterdag was het de Dag van de Hilversummer en werd mede gevierd dat de functionaliteit Samen waarmaken ook echt live was. Ideeën zijn nu ook echt te droppen en initiatiefnemers kunnen hiermee nu ook echt aan de gang. Om de lancering te vieren stond het bol van de activiteiten in het centrum, al moest een aantal worden afgelast vanwege het mindere weer. Het streetartproject in de Zeedijk en de Nerfgun deathmatch gingen niet door.

Maar het was druk in de pop-up-store van Hilversummers.nl in de Kerkstraat. Veel mensen kwamen daar langs en wilden meer weten van het platform. “Ik heb echt veel nieuwe mensen gezien”, aldus Van de Wetering. Dudokradio had een studio in Voorhoeve en zond urenlang live uit vanuit de Hilversumse boekwinkel. De silent disco sloeg aan en er was veel belangstelling voor de flashmob verzorgd door Fit by Rox. “Het was echt heel vet. De opkomst was ondanks het slechte weer goed. Het is ongelooflijk hoeveel goede energie er was”, blikt Van de Wetering terug. 

Uit de krant