Afbeelding

Steun nodig?

Advertorial

We hebben allemaal wel eens een steuntje in de spreekwoordelijke rug nodig! En soms meer letterlijk dan spreekwoordelijk. Als je bijvoorbeeld last hebt van je rug kun je deze ondersteunen door een rug brace te dragen. Deze stabiliseert de rug en verminderd pijn van medische klachten en/of overbelasting. Het is dan aan te raden een verstelbare brace te kiezen waardoor je de mate van ondersteuning zelf kunt aanpassen voor een zo optimale ondersteuning en zo spoedig mogelijk herstel.

Ons lichaam kan door diverse redenen meer behoefte hebben aan ondersteuning, voor lange of korte termijn. Een brace is toepasbaar bij verschillende lichamelijke klachten of overbelasting.
Een veel voorkomende klacht of blessure is die aan de knie en/of enkel.

Waar let je op bij het kiezen van een Enkelbrace?

Bij het uitzoeken van de meeste geschikte enkel brace is het goed de oorsprong van de klacht te herleiden en de reden van het dragen leidend te laten zijn in je keuze voor de brace die bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld een enkelbrace dragen voor meer stabiliteit, voor verlichting bij chronische enkelklachten of voor sport gerelateerde problemen.
Zo kan een enkelbrace of enkelbandage bijvoorbeeld gedragen worden bij klachten van hypermobiliteit. Dan is het fijn als een enkelbrace de enkel genoeg stabiliseert maar niet volledig fixeert om herstel te bespoedigen.
Als je last hebt van slijtage of artrose in de enkel is het fijn als er, naast enige fixatie, een bepaalde mate van compressie rond de enkel zit om de doorbloeding te stimuleren wat pijn en stijfheid tegen gaat.
Mocht je in het verleden vaker te maken hebben gehad met enkel blessures kan het helpen preventief een enkelbrace te dragen. De meeste braces zijn tegenwoordig ook dusdanig dun gemaakt dat je ze prima in je normale schoenen kunt dragen.

Waar let je op bij het kiezen van een kniebrace?

De knie is kwetsbaar voor klachten en slijtage. Het dragen van een kniebrace helpt bij klachten en pijn rondom meniscusproblematiek, slijtage, pijn rondom de knieschijf of bij sportblessures.
Er zijn kniebraces die een geïntegreerd hoefijzervormig kussentje onder de knie hebben wat pijn verlichtend werkt en de knie fixeert. Je kunt ook kiezen voor kniebraces die d.m.v. compressie de doorbloeding stimuleren en licht stabiliseren wat steun geeft.
Voor klachten waar sterke fixatie bij nodig is zijn er ook braces met ingebouwde baleinen voor extra stevigheid voor bijvoorbeeld voor na een operatie.

Om een passend advies te krijgen in het kiezen van de meest geschikte brace bij jouw klacht is het verstandig om advies in te winnen bij een specialist. Je kunt bijvoorbeeld terecht op Olfit.nl voor een breed assortiment braces en aanvullend deskundig advies.

Uit de krant