Afbeelding
Foto: Pixabay

Twee Hilversumse ‘Mallorca-verdachten’ vast tot eerste zitting

Politie

HILVERSUM - De 18-jarige D.v.S en de 19-jarige K.B. blijven voorlopig langer vastzitten. Beide Hilversunmers zijn verdachten in de zogeheten ‘Mallorca-zaak´. Woensdag besloot de raadkamer van de Rechtbank Midden-Nederland dat dit duo in ieder geval tot woensdag 17 november in voorarrest blijft. Dat is de dag van de eerste pro-formazitting.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt deze twee Hilversummers van een poging doodslag en het plegen van openlijk geweld op Mallorca. Zij maken deel uit van een groep jongens die op 14 juli tekeer gingen in El Arenal. Zo deelden zij klappen en trappen uit voor een café in deze badplaats. Later, een paar honderd meter verderop, gingen zij weer los. Daarbij raakte de 27-jarige Carlo Heuvelman zwaargewond. De inwoner van Waddinxveen overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen.

Het OM verdenkt acht personen, allemaal jonge Hilversumse mannen, van betrokkenheid bij de gewelddadigheden in El Arenal. Momenteel zitten vijf van hen nog vast. Het gaat naast het bovengenoemde tweetal om de 19-jarige S.B. en de 18-jarigen H.B., M.T. De drie andere verdachten, die op vrije voeten zijn, moeten zich op een ander moment verantwoorden in de rechtbank. 

Over twaalf dagen vindt de eerste openbare zitting plaats in het onderzoek naar het (dodelijk) geweld op Mallorca. Zoals gezegd, is het een pro-formazitting. Dan wordt de zaak niet inhoudelijk beantwoord, maar wordt er gesproken over de stand van zaken van het onderzoek, het voorarrest van de verdachten en de verdere planning van de strafzaak. 

Uit de krant