Marleen Remmers.
Marleen Remmers. Archieffoto: GroenLinks Hilversum

GroenLinks kiest voor ‘politiek zwaargewicht’ als lijsttrekker

Politiek

HILVERSUM - Naar eigen zeggen kiest GroenLinks voor een politiek zwaargewicht als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Marleen Remmers is door de kandidatencommissie van de Hilversumse partij op de eerste positie gezet. 

Remmers is zeker geen onbekende in politiek Hilversum. De afgelopen twee periodes zat zij al in de raad. Van 2014 tot en met 2018 vormde zij een duo met Jan Kastje. GroenLinks had die periode twee zetels. Na de verkiezingen in 2018 werden dat er vijf. Kastje werd wethouder (hij stapte zelf nogal onverwacht op in maart 2020). Remmers is sinds maart 2018 de fractievoorzitter van de coalitiepartij. Saillant detail is dat zij bij de verkiezingen toen meer stemmen kreeg dan Kastje als lijsttrekker: 1.955 om 1.698. 

“Marleen is de gedroomde lijsttrekker voor GroenLinks”, geeft Yvonne Pelgrum, voorzitter van de kandidatencommissie, aan. “Marleen is een veelzijdig politicus die in de afgelopen twee raadsperiodes zowel ervaring heeft opgedaan in de oppositie als in de coalitie. Daarnaast heeft zij de afgelopen periode als fractievoorzitter een krachtige fractie neergezet en heeft ze laten zien dat GroenLinks een partij is waar in Hilversum rekening mee gehouden moet worden. We zien haar dat de komende jaren met een nieuwe fractie weer met veel passie en overtuiging doen”, meldt Pelgrum verder nog. 

De lijsttrekker is nu bekend. Hoe de rest van de kandidatenlijst er exact uitziet, wordt duidelijk op donderdag 25 november. Dan staat de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Hilversum op de agenda en bepalen de leden de definitieve lijst.

Uit de krant