Afbeelding
Foto: Politie

Bankpasfrauders op heterdaad betrapt in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Mede door alert reageren van een 66-jarige vrouw uit Hilversum heeft de politie woensdag twee bankpasfraudeurs op heterdaad kunnen betrappen. Dat meldt het Hilversumse korps vandaag.

De vrouw deed aangifte van ‘spoofing’ nadat zij was gebeld door ‘een medewerker van de bank’. Hierna kwam de politie in actie en agenten wisten te voorkomen dat haar bankpas werd meegenomen, waardoor de kans groot was dat haar bankrekening leeggeplunderd zou worden. 

Tijdens het telefoongesprek wist de ‘bankmedewerker’ te bewerkstelligen dat de vrouw haar adresgegevens en pincode gaf. Volgens de zogenaamde ‘bankmedewerker’ zou haar bankrekening leeggehaald zijn en om meer fraude en schade te voorkomen, zou haar bankpas om 16.00 uur diezelfde dag nog worden opgehaald. 

Blijkbaar vertrouwde de vrouw het zaakje niet en zij besloot naar het politiebureau aan de Bonairelaan te gaan. Twee politieagenten zijn ingezet om buiten de woning te posten en twee anderen verstopten zich in haar woning. Daarnaast was de politie ook zichtbaar in de wijk aanwezig. 

“Dankzij de aanwezigheid van de verschillende agenten konden zij de verdachten goed in de gaten houden. Nadat de verdachte de bankpas in ontvangst nam, gingen de agenten direct over tot aanhouding”, meldt het korps nu. De verdachte vluchtte naar buiten en zette het op een rennen. Mede dankzij een alerte burger die de verdachte blokkeerde op zijn vluchtroute, konden agenten hem aanhouden. De andere verdachte is later aangehouden.

Uit de krant