Impressie van de Ster.
Impressie van de Ster. Foto: Inovum

Hospice de Ster bij de Beukenhof sluit deuren

Zorg

LOOSDRECHT - Het hospice in verpleeghuis de Beukenhof sluit per 1 januari volgend jaar de deuren. Belangrijke reden daarvoor is dat sinds de coronacrisis mensen steeds meer gebruikmaken van palliatieve thuiszorg dan hospice zorg.

Dat heeft Inovum bekendgemaakt. Wel blijft de zorgorganisatie palliatieve zorg bieden aan mensen die al wonen in het Loosdrechtse verpleeghuis of via het uitgebreide Thuiszorg netwerk van Inovum. Vanaf heden komen er echter geen nieuwe patiënten meer in hospice de Ster in de Beukenhof. Tot 1 januari wordt de zorg aan patiënten die op dit moment nog verpleegd worden in de Ster voortgezet zoals gebruikelijk. 

Inovum werkt nauw samen met het netwerk palliatieve zorg Gooi en Vechtstreek en verwacht dat er na sluiting van hospice de Ster voldoende capaciteit voor palliatieve zorg in de regio is. Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi & Vechtstreek, waaronder Kajan, C’est la Vie en Hospice Huizen, verwacht de vraag naar palliatieve zorg in de regio te kunnen opvangen. De overige zorgorganisaties van het Netwerk maken zich hard voor palliatieve thuiszorg. 

Sinds de coronacrisis wordt steeds meer gebruik gemaakt van palliatieve thuiszorg ten opzichte van hospice zorg. Deze landelijke trend heeft bijgedragen aan het besluit van Inovum om hospice de Ster te sluiten. De palliatieve zorg in verpleeghuis de Beukenhof stopt niet. Er ligt een plan van aanpak om deze zorg vorm te geven in de woonomgeving op de afdelingen en woningen door medewerkers met specifieke kennis en kunde in dit vakgebied. 

Uit de krant