Femke van Drooge.
Femke van Drooge. Foto: Bastiaan Miché

PvdA gaat verkiezingen in met vrouwelijk ‘powertandem’

Politiek

HILVERSUM - De PvdA Hilversum kiest bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor een vrouwelijk ‘powertandem’. Femke van Drooge en Jacqueline Kalk staan respectievelijk op de eerste en tweede plek op de kandidatenlijst van de sociaaldemocraten.

Dat maakt het bestuur van de Hilversumse afdeling vandaag bekend. Van Drooge en Kalk zijn sinds maart 2018 de twee PvdA-raadsleden. Dat de huidige fractievoorzitter en huidig raadslid op de twee hoogste plaatsen staan vervult het PvdA-bestuur met trots. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Jacqueline Kalk. Foto: PvdA Hilversum

De twee vrouwen worden op de kandidatenlijst gevolgd door Sebastiaan Timmermans, die binnen de PvdA landelijke bekendheid geniet als campagnemanager en in Amsterdam enkele jaren het fractiebureau heeft geleid. Joop Lahaise, thans al commissielid, neemt de vierde plek in. “Hij is een bevlogen sociaaldemocraat die zich in deze raadsperiode als fractiemedewerker heeft bewezen in verschillende raadscommissies”, meldt het PvdA-bestuur. 

Op nummers vijf, zes en zeven staan respectievelijk Kees Bakker, Fabian Lawerman (nu al commissielid) en op Laurine van der Steen is de nieuwkomer. Zij neemt veel ervaring mee uit de gezondheidszorg is de mededeling vanuit het bestuur. 

Het slotwoord is uiteindelijk aan de leden. Wanneer de leden daadwerkelijk gaan stemmen, is nog even onduidelijk. Dinsdag 30 november was de bedachte dag van de Algemene Ledenvergadering van de PvdA-afdeling Hilversum, maar deze is wegens de coronamaatregelen afgelast. 

Overigens is de verwachting wel dat het vaststellen van de lijst een stuk soepeler ging dan vier jaar geleden toen er binnen de partij veel heibel en gedoe was. Het bestuur trad toen zelfs af vanwege alle consternatie die was ontstaan over de conceptkandidatenlijst. Uiteindelijk meldde Van Drooge, die eerder al in de raad had gezeten, zich ter elfde ure als lijsttrekker. 

Uit de krant