Kunstwerk van Barbara Houwers
Kunstwerk van Barbara Houwers Foto: ART Hilversum

Ontmoet de kunstenaars en bekijk hun werk in Hilversum Oost

Cultureel

HILVERSUM - Kunstliefhebbers opgelet: Kunstzondag in Hilversum komt er weer aan. Deze keer exposeren vijf kunstenaars in de wijk Hilversum-Oost. De beeldend kunstenaars houden op loopafstand van elkaar open huis.

Neem een kijkje in hun ateliers en ontmoet de makers, is daarbij de gedachte vanuit initiatiefnemer ART Hilversum. Op drie adressen, dicht bij elkaar, gaan vijf kunstenaars in gesprek met bezoekers. 

Op Leegwaterstraat 43A exposeren drie kunstenaars. In de eerste plaats Barbara Houwers met schilderijen en beelden. Verder is fotowerk te zien van Hans de Kort, die als het ware met licht schildert en teruggaat naar het oude vakmanschap in de fotografie. Monique van Wijk tenslotte laat getekende en geschilderde voorstudies zien, voor het grote portret van tuinarchitect Springer.

Twee straten verderop, op Larenseweg 139 (Vonk), exposeert Brigitte van Mechelen met keramiek en mixed media; in de vorm van wandwerken en vazen. Als laatste, op Larenseweg 109, exposeert Anna Visser fotowerk in mixed media en schilderijen met het thema landschap.

De ateliers zijn zondag 28 november gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. 

Uit de krant