Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum sluit per direct beschoten woning Jan van der Heijdenstraat

Politie

HILVERSUM - Op last van de gemeente Hilversum is de woning aan de Jan van der Heijdenstraat, waar afgelopen nacht een schietincident plaatsvond, om die reden met directe ingang voor twee weken gesloten. Herhaling van dit incident kan nu niet worden uitgesloten, is de uitleg.

“Een verstoring van de openbare orde en veiligheid accepteren we niet”, aldus burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. “Ik sluit deze woning daarom dan ook per direct. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de buurtbewoners geschrokken zijn van wat er is gebeurd. Alle informatie die zij hebben die bij kan dragen aan het onderzoek is dan ook welkom.”

De politie kreeg afgelopen nacht om 2.00 uur melding van geloste schoten op de Jan van de Heijdenstraat. Bij de woning op de hoek met de Voltastraat trof de politie verschillende kogelgaten aan. Er zijn hierbij geen mensen gewond geraakt. Ook is direct begonnen met het onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld en wie hiervoor verantwoordelijk is. Vandaag is een vervolg gegeven aan het buurtonderzoek. Dit loopt nog. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.

Zie ook Buurt niet verbaasd over schietincident bij woning Jan van der Heijdenstraat

Uit de krant