Collectebus Leger des Heils in het centrum van Hilversum
Collectebus Leger des Heils in het centrum van Hilversum Foto: Rosa Holdinga

Eindejaarscollecte Leger des Heils is begonnen

Mensen

HILVERSUM - Het Leger des Heils collecteert elk jaar in de laatste week van november voor kwetsbare mensen in de samenleving. Ook in Hilversum zijn er meer dan 25 vrijwilligers die geld ophalen voor het goede doel. 

De landelijke collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor het Leger des Heils, voornamelijk voor de lokale projecten waar de organisatie weinig of geen subsidie voor krijgt. De opbrengst gaat naar sociaal-maatschappelijke activiteiten zoals buurtcentra, steun voor scholen en maaltijdvoorzieningen of voedselpakketten voor mensen die daar behoefte aan hebben. 

Ook kunnen mensen terecht bij het Leger des Heils voor psychische steun. Naast geld ophalen heeft het collecteren als doel zich herkenbaar te maken. Het is mogelijk contant geld te doneren in de rode kenmerkende collectebussen van het Leger des Heils of via een qr-code. 

Hilde de Haan doet naast haar werk regelmatig vrijwilligerswerk bij het Leger des Heils. Maandagmiddag staat zij in het centrum van Hilversum te collecteren. “Het geld ophalen gaat prima maar je merkt toch dat we in de coronatijd zitten, het is toch wat anders als anders,” vertelt de Haan.

Uit de krant