Arno Scheepers is lijsttrekker.
Arno Scheepers is lijsttrekker. Foto: Gemeente Hilversum

Vooral bekende namen op kieslijst Hilversumse VVD

Politiek

HILVERSUM - De kans is groot dat veel VVD-gemeenteraadsleden na de verkiezingen van 16 maart volgend jaar terugkeren in diezelfde gemeenteraad. Van de huidige zes raadsleden ontbreekt alleen fractievoorzitter Frits Vogel in de top zes. 

De VVD is na Hart voor Hilversum en D66 de derde partij in de gemeenteraad en bezet 6 van de 37 raadszetels. En waar er bij Hart voor Hilversum en vooral D66 toch sprake is van een behoorlijke zeteldans - met name bij die laatste partij nemen flink wat raadsleden na de verkiezingen afscheid van de lokale politiek - kiest de VVD dus voor oude bekenden.

Duidelijk was al dat wethouder Arno Scheepers bovenaan de VVD-kieslijst zou staan en die andere wethouder Floris Voorink het politieke toneel zou verlaten. Hij staat nu op de 33ste plaats op de lijst die 35 namen telt. Alleen Tweede Kamerlid Ruud Verkuijlen (nr. 34) en Statenlid Joost van Gilse (nr. 35) staan lager.

Maar wie staan er dan bovenaan? Na Scheepers bezet Hidde Fennema, vorig jaar door de lezers van de Gooi en Eembode gekozen tot politicus van het jaar, de tweede plaats. Op nummer 3 staat Haitske van de Linde en daarachter Tobias Westerneng, Ellis Zeeuw van der Laan en Freek Reijmerink. Andere kandidaten in de top tien zijn Gerard Ekelmans, Hajo Binsbergen, Tim Muskee en Mehmet Sarihan. Frits Vogel bezet de veertiende plaats en zal na twaalf jaar afscheid nemen van de lokale politiek. 

“Ik ben heel trots op deze lijst,’ reageert lijsttrekker Arno Scheepers. “Onze lijst blinkt uit door een team dat ervaring en nieuw elan goed combineert,’ zegt hij. ‘Het is een top team, met maar liefst vier millennials in de top tien en een gemiddelde leeftijd van nog net geen 40 jaar. Bovendien valt de lijst op door de grote variëteit aan Hilversumse wijken die in deze lijst vertegenwoordigd is.”

Uit de krant