LET OP : Naamsvermelding Foto : © Foto Miché / Bastiaan Miché onderaan elke foto verplicht. Ook bij premium artikelen zodat lezers zonder abonnement dit ook zien.
LET OP : Naamsvermelding Foto : © Foto Miché / Bastiaan Miché onderaan elke foto verplicht. Ook bij premium artikelen zodat lezers zonder abonnement dit ook zien. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zowel bij de Albert Heijn in Kerkelanden als de Heigalerij winkelacties voor de voedselbank

Mensen

HILVERSUM - Vrijwilligers van de Bethlehemkerk houden komende zaterdag winkelacties voor de voedselbank. Zij staan zowel bij de Albert Heijn in Kerkelanden als die op de Heigalerij in Hilversum van 9.00 tot 18.00 uur.

Regelmatig organiseert de voedselbank winkelacties om houdbare producten in te zamelen voor de voedselpakketten. Om de klanten van een gebalanceerd voedselpakket te voorzien met eten voor drie dagen per week zijn deze producten hard nodig, aldus de voedselbank in een persbericht. “Zeker met de feestdagen in aantocht zijn goedgevulde pakketten voor de huishoudens die het financieel moeilijk hebben belangrijk.”

Tijdens de winkelacties krijgen klanten van de supermarkt de vraag om een of meer producten die nodig zijn te kopen en deze af te geven bij het in de winkel aanwezige inzamelpunt. Zo worden de voorraden van deze producten op peil gehouden. 

De voedselbank staat klaar voor mensen die in de financiële problemen zijn geraakt. Op de website www.voedselbankgooi.nl staat een rekenvoorbeeld, waarmee mensen zelf kunnen kijken of zij in aanmerking komen voor zo’n voedselpakket. Deze criteria worden per 1 januari 2022 verder versoepeld.

Uit de krant