Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Nieuw plein voor Wijkcentrum de Geus ‘goeie sprong voorwaarts naar groenere wijk’

Buurt & Wijk

HILVERSUM - Wethouder Floris Voorink heeft donderdagmorgen, samen met beheerders Ed Bakker en Meijndert Ruitenberg, het nieuwe plein voor wijkcentrum De Geus geopend.

De vernieuwing van dit plein is de eerste in de reeks van de vergroening van verschillende pleinen in Hilversum-Oost, de meest versteende wijk van Hilversum. “Met de uitbreiding van de beplanting op dit plein maken we een goeie sprong voorwaarts naar een groenere wijk. Ik ben ook blij met de samenwerking met de buurt met onder andere buurtinitiatief de Groene Loper, met de wijkcentrumbeheerders Ed en Meijndert en andere bewoners. Zo maken we samen een fijne en groene buurt van Hilversum-Oost.”

Er zijn op het plein voor wijkcentrum De Geus extra planten gepland, de oprit en het hekwerk is vernieuwd en er wordt een jeu-de-boulesbaan aangelegd. Ed Bakker bewoner van de wijk en beheerder van wijkcentrum De Geus: “Met de prachtige nieuwe tuin in combinatie met het mooie oude pand van wijkcentrum De Geus creëren we een parel in de wijk. De jeu-de-boulesbaan zorgt ervoor dat spel en ontmoeten mooi samen komt en de buurt nog meer gaat leven.”

Uit de krant