Afbeelding
Foto: Regio

Actie alcoholvrije maand Dry January start 1 januari

Zorg & gezondheid

HILVERSUM - Ruim acht op de tien volwassenen in de regio Gooi en Vechtstreek drinken wel eens alcohol. En bijna één op de vijf volwassenen in de regio drinkt overmatig (vrouwen meer dan zeven glazen, mannen meer dan veertien glazen per week).

Daar moet wat aan gedaan worden, vindt de Gooi en Vechtstreek. Eén van de manieren om minder alcohol te drinken is meedoen aan IkPas,de landelijke actie waarbij mensen worden opgeroepen een maand geen alcohol te drinken. De actie, ook wel bekend onder de naam Dry January, start 1 januari. 

Deelnemers worden zich zo bewuster van hun eigen drinkgewoonten en kunnen zelf ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven, aldus de gezondheidsdienst. “Af en toe een glas alcohol drinken kan ongemerkt overgaan in een gewoonte. IkPas kan helpen om deze gewoonte te doorbreken.”

600 mensen
In Gooi en Vechtstreek deden vorig jaar ruim 600 mensen mee met de actie. Deelnemers aan IkPas worden zich volgens de GGD bewuster van de keuzes die ze kunnen maken om wel of niet te drinken. “De ervaring leert dat meedoen aan IkPas nog meer oplevert: zo voelt 62 procent zich fysiek fitter, slaapt 55 procent beter en verliest 32 procent gewicht.”

Deelnemers van IkPas ontvangen tijdens de alcoholvrije periode informatie, tips en recepten voor alcoholvrije drankjes. Meer informatie over extra ondersteuning is te vinden op www.ggdgv.nl/ikpas. Aanmelden kan via www.ikpas.nl.

Uit de krant