Afbeelding
Foto's: Rosa Holdinga

De Hoorneboeg helemaal klaar voor de winter na intensive maar ook gezellige buitenwerkdag

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Van koppige bramen en brandnetels uit de grond trekken tot omgewaaide bomen tot haardhout verwerken. Een groep van achttien vrijwilligers kwam zaterdag op Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum samen voor een gezamenlijk buitenwerkdag. 

De vrijwilligers hadden geluk met het aangename herfstweer en hadden dus genoeg te doen. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren zij druk in de weer met het terrein van De Hoorneboeg winterklaar te maken.

Deze buitenwerkdagen vinden regelmatig plaats voor iedereen die het fijn vindt om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en graag bewust in en met de natuur wil zijn. Natuurlijk werd er hard gewerkt, maar er was ook volop ruimte voor gezelligheid. De Tuinman, het restaurant op hetzelfde terrein, verzorgde zelfs een uitgebreide vegetarische lunch. Zodra de zon aan het einde van de middag wegzakte, werd er een kampvuur aangestoken en kon de groep bij het warme vuur bijkomen van de intensieve dag. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Genietend van een drankje en wat lekkers. “Wat we vandaag doen is erg belangrijk voor de biodiversiteit, het heeft de afgelopen tijd heel veel geregend. Dat is goed voor de natuur, maar ook goed voor het onkruid waardoor andere planten minder kans hebben om te groeien. Daarom helpen we een handje,” vertelt Wouter Groote, rentmeester van De Hoorneboeg.

Stichting De Hoorneboeg, met haar ligging midden in het Goois Natuurreservaat, focust zich op het verbinden van mensen met zichzelf, elkaar en met de natuur. Met trainingen, retraites, culturele evenementen en plekken waar mensen met elkaar samen kunnen komen, bouwt de stichting voort op de al lange traditie op deze plek. Restaurant Bij de Tuinman en de ambachtelijke ciderij van Elegast vormen hiermee een geheel met hun missie voor een duurzamer leven. De stichting is nu drie jaar bezig en zit nog vol plannen.

Uit de krant