De Volkskerstzang in 2019.
De Volkskerstzang in 2019. Foto: Aangeleverd

Streep door Volkskerstzang in Vituskerk

Coronavirus

HILVERSUM - En weer iets waar vanwege corona een streep doorheen kan. Het Gooisch Fanfare Orkest heeft, in overleg met de parochie, moeten besluiten dat de Volkskerstzang in de Vituskerk van zondag 19 december niet kan doorgaan.

Dat meldt lid Wim Looyé van het Gooisch Fanfare Orkest. Voor de 43 orkestleden, die samen met Vocaal Ensemble Voices, te zien en horen zouden zijn, betekent dit voor het tweede jaar op rij dat de Volkskerstzang niet kan doorgaan. “We hebben geen keus”, aldus Looye. “Vanuit de Rooms-Katholieke Kerk is gezegd dat er ‘s avond geen diensten meer zijn.”

Begrip voor het besluit heeft Looyé trouwens wel. Met zo veel mensen samenkomen is in deze tijden misschien ook geen goed plan. Maar jammer is het uiteraard wel. “Het zou ook voor burgemeester Pieter Broertjes de laatste keer zijn dat hij erbij was voor de Bijbellezing. En we hadden een heel mooi programma.”

Voor de leden en trouwe bezoekers zit er weinig anders op dan hopen dat het volgend jaar wel door kan gaan. “Waarschijnlijk schuiven we dit programma een jaartje door”, aldus Looyé. “Dan zullen we er weer vol voor gaan.”

Uit de krant