Afbeelding

Het belang van een goede fauteuil

Advertorial

Een groot deel van je leven breng je zittend door. Helaas is de ene stoel de andere niet. Van sommige exemplaren krijg je een pijnlijk zitvlak of kramp in je rug. Langdurig op een verkeerde stoel zitten is niet fijn en op den duur slecht voor je gezondheid. Een goede stoel past bij jouw lichaamsbouw en biedt je de juiste ondersteuning. Voorkom lichamelijke klachten door je te laten adviseren door een deskundige op het gebied van zitcomfort en ergonomie. Deze vind je bijvoorbeeld bij Easysit Hilversum. In de showroom van deze firma vind je relaxfauteuils en sta-op-stoelen van hoge kwaliteit.

Comfortabel zitten

Als je graag comfortabel wilt zitten in je woonkamer, bijvoorbeeld als je de krant leest of een spelletje doet op je tablet, is een relaxstoel ideaal. Zo’n stoel is compleet verstelbaar en ergonomisch gevormd. Voor optimaal zitgenot kun je het beste een exemplaar op maat laten aanmeten. Dit betekent dat de stoel helemaal is afgestemd op jouw gewicht en lengte. Zo krijg je een exemplaar met onder meer de juiste diepte van het zitvlak en een goede zithoogte. Een deskundige adviseur helpt je bij het bepalen van de juiste maten. Je ontvangt hierbij advies over de werking en instelling van je nieuwe stoel. Verder loopt de expert een aantal opties met je langs, zoals de bekleding, de vorm van de armleuningen en het type poot. Afhankelijk van je voorkeur en budget kun je kiezen voor een handmatige of elektrische bediening. 

Het gemak van een sta-op-stoel

Als je een dagje ouder wordt of kampt met een lichamelijke beperking, kan een sta op stoel uitkomst bieden. Zo’n fauteuil helpt je om in en uit je stoel te komen. Sta op stoelen zijn zo ontworpen dat dit allemaal rustig en veilig verloopt. Als je wilt gaan staan kantelt de zitting van de stoel langzaam maar zeker licht naar voren. Je wordt dus als het ware omhoog geduwd en komt in een staande positie terecht. Hierbij heb je steeds de steun van de stoel in je rug. Gaan zitten geschiedt op een soortgelijke manier. Je zet het mechanisme in werking met een simpele druk op de knop. Dankzij de sta op stoel kun je dus ondanks je beperkingen veelal zelfstandig in je stoel gaan zitten en weer opstaan. Of je hierbij nog hulp van een familielid of een zorgmedewerker nodig hebt, is per persoon verschillend. 

Proefzitten

Zie jij jezelf al in een relaxstoel of sta-op-stoel zitten? Dan kunnen we een bezoek aan de showroom van harte aanbevelen. Dit is de beste manier om het comfort van deze fantastische stoelen te ervaren en een keuze te kunnen maken. Probeer lekker allerlei modellen uit en ontdek zo wat jij fijn vindt. Deskundige medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren. Lukt het jou niet om naar de showroom te komen voor het proefzitten? Maak dan een afspraak voor een thuisdemonstratie. Je ziet dan meteen wat het beste bij jouw interieur past en ontvangt gratis een offerte op maat. 

Uit de krant