Afbeelding

Traditionele kerststal in Vituskerk komende week ‘toch’ te bezichtigen

Cultureel

HILVERSUM - Goed nieuws voor de mensen die tijdens de feestdagen toch even de deur uit willen om iets te bezichtigen. De Vituskerk aan de Emmastraat, waar de traditionele kerststal staat, is namelijk open. 

Jan Hinke, coördinator werkgroep Kerkwacht binnen de Hilversumse kerk, geeft toe dat het met de aankondiging van de harde lockdown van zaterdag even spannend was. “We hadden ons er al een beetje op voorbereid dat het niet door kon gaan, maar dit is één van de weinige dingen die toch door kunnen gaan.”

Bezoekers zullen wel rekening moeten houden met enkele maatregelen. Zo is er ene aparte in- en uitgang, moet men anderhalve meter afstand houden, een mondkapje op en kunnen er niet te veel mensen tegelijk het gebouw in. “Het zal iets van maximaal tien mensen tegelijkertijd zijn”, verwacht Hinke. Hij verwacht geen lange rijen. “Tijdens voorgaande jaren druppelde het altijd lekker door.” 

Tussen 25 december en 2 januari is de Vituskerk opengesteld voor bezoekers. Tijdens eerste kerstdag van 14.30 tot 16.00 uur en tweede kerstdag van 12.30 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom. Van 27 tot en met 31 december is de kerststal van 14.00 tot 16.00 uur te zien en op 1 en 2 januari van 12.30 tot 16.00 uur. 

Uit de krant