Afbeelding
Afbeeldingen: Janssen de Jong Groep

Nieuwbouw Betonhaven in Hilversum start eerste kwartaal volgend jaar

Bedrijven

HILVERSUM - Op de plek in Hilversum waar vijftig jaar lang betonmortel werd gemaakt, verrijst volgend jaar een bijzonder nieuwbouwproject: drie bedrijfsverzamelgebouwen in robuust beton met uitzicht over het Hilversums kanaal. De bouw start in het eerste kwartaal van 2022.

Vijf partijen stonden aan de wieg van het project. Opdrachtgever 4e Haven BV van Eelko van Kooten zocht de samenwerking met ID Bedrijfsmakelaars en betrok Selexion Group BV als Bouwmanagement bij het project. Voor het ontwerp werd H en E architecten ingeschakeld. Hercuton kreeg opdracht voor de realisatie. De partijen werkten eerder succesvol samen bij andere projecten.

In totaal beslaan de drie gebouwen ruim 6.200 vierkante meter in het Havenkwartier. Gebouw A telt 2.530 vierkante meter verdeeld over vier bouwlagen, gebouw B 1.810 vierkante meter over drie bouwlagen en gebouw C bestaat uit 1.934 vierkante meter over twee bouwlagen. 

De drie panden bieden plaats aan bedrijfsunits, kantoorruimtes en showrooms en zijn ontworpen in loft architectuur. Een stijl die zich volgens de genoemde partijen ‘kenmerkt door veel licht, hoge ruimtes en een open karakter’. “Gezien de grote animo voor de units sluit het loftconcept uitstekend aan bij de vraag naar kantoor- en bedrijfsruimte voor het MKB en creatieve ondernemingen.”


Uit de krant