Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Scheidingsstations GAD vrijdag eerder dicht

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De scheidingsstations van de GAD in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp zijn komende vrijdag - de dag voor kerst - al om 15.00 uur gesloten. Dat geldt die dag ook voor het hoofdkantoor en de klantenservice van de afvaldienst.

Het goede nieuws is wel dat voor de mensen die de kerstdagen gebruiken om het huis op te ruimen, het scheidingsstation in Huizen op maandag 27 december tussen 8.30 en 16.30 uur extra open is. Het station in Hilversum is die maandag ook gewoon open. 

Ook volgende week vrijdag, 31 december, gaan de vier scheidingsstations, het hoofdkantoor en de klantenservice om 15.00 uur dicht. Maandag 3 januari zijn alle vier de stations geopend van 8.30 tot 16.30 uur. 

Kerstbomeninzameling
Vanaf 10 januari start de GAD met het ophalen van de kerstbomen. De kerstboom dient voor 7.30 uur ’s morgens aan de weg te liggen. Omdat de kerstbomen worden verwerkt tot biomassa en compost, kunnen alleen kerstbomen zonder versiering en zonder pot of houten kruis worden meegenomen. Maandag 10 en 17 januari worden onder meer de kerstbomen in de Hilversumse Meent opgehaald, dinsdag 11 en 18 januari is Hilversum aan de beurt.

Uit de krant