Only Seven Left. In het midden gitarist Jochem Winterwerp.
Only Seven Left. In het midden gitarist Jochem Winterwerp. Foto: Maryn Maertel

Only Seven Left en De Vorstin willen het jaar met livestreamoptreden alsnog spetterend afsluiten

Cultureel

HILVERSUM - De uitverkochte reünieconcerten van Only Seven Left in de Vorstin konden vorige maand vanwege corona niet doorgaan. Desondanks is de Hilversumse band dit jaar toch nog live te bewonderen; door een eenmalig livestreamoptreden te geven vanuit het Hilversumse poppodium. 

Nu publiek bij concerten vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet mogelijk is, willen De Vorstin en Only Seven Left het jaar alsnog spetterend afsluiten. Dat doen zij op donderdag 30 december. De band speelt die avond om 20.30 uur in unieke setting in de grote zaal van het poppodium.

Anders voorgesteld
“Waar moeten we als Hilversumse band anders optreden dan in De Vorstin?”, vraagt Only Seven Left-gitarist Jochem Winterwerp zich af. “We hadden ons onze reünie natuurlijk anders voorgesteld met twee uitverkochte liveshows, maar op deze manier kunnen we nog dichterbij onze fans komen. Doordat we nu camera’s op het podium toelaten kun je als kijker bijna ervaren hoe het is om tussen ons in te staan. Dit wordt echt heel speciaal. De reünieshows halen we in op 21 en 22 april.”

Tot aan corona organiseerde De Vorstin ieder jaar rond eind december Live 2000. Tussen kerst en nieuwjaar traden iedere avond verschillende artiesten op in een feesttent op het Hilversumse marktterrein. Deze optredens waren voor iedereen gratis toegankelijk, daarom dat dit nu ook het geval is voor de stream van Only Seven Left. 

Positief afsluiten
“Met dit optreden willen we een wederom moeilijk jaar positief afsluiten met een speciaal optreden”, aldus Wilco Witte, directeur van het poppodium. “Iedereen zit weer thuis. Om juist in deze donkere dagen toch een lichtpuntje te bieden, hebben we met de band een te gekke liveshow bedacht. Met de hulp van een topregisseur wordt dit een registratie om je vingers bij af te likken.”

Het optreden van Only Seven Left is donderdag 30 december vanaf 20.30 uur te volgen via de website van De Vorstin: devorstin.nl/livestream-osl. De stream blijft daarna beschikbaar om later terug te kijken.

Uit de krant