Afbeelding
Foto: Politie

Negende verdachte voor Mallorcageweld in beeld

Politie

HILVERSUM - Een 18-jarige Hilversummer is in beeld bij het Openbaar Ministerie als negende verdachte voor het Mallorcageweld van afgelopen zomer. Daarbij raakte Carlo Heuvelman zwaargewond en overleed hij enkele dagen daarna. 

Heuvelman overleed op 18 juli in het ziekenhuis op Mallorca aan de verwondingen die hij vier dagen daarvoor tijdens een vechtpartij op de boulevard in El Arenal had opgelopen. Bij elkaar zijn er de voorbije maanden negen Hilversummers aangehouden, waarvan een aantal wordt verdacht van (poging) doodslag. 

De negende verdachte wordt niet beschouwd als hoofdverdachte, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Hij zou wel betrokken zijn geweest bij het geweld tijdens de bewuste zomeravond op het Spaanse eiland. De man is half oktober aangehouden, maar zit niet meer vast. 

Net als de overige acht Hilversummers zal hij op 21 januari voor de rechter moeten verschijnen tijdens een zogenoemde regiezetting. Dan zal mogelijk meer duidelijk worden wie waar precies van wordt verdacht en hoe het proces verder zal verlopen. Het onderzoek is overigens nog in volle gang. 

Het Openbaar Ministerie ziet Sanil B. (19), Hein B. (18) en Mees T. (18) als hoofdverdachten voor het fatale geweld tegen Heuvelman. Zij zitten nog altijd vast. In november verschenen zij al voor de rechter tijdens de eerste inleidende zitting in dit strafproces. Ook worden zij verdacht van medeplegen poging doodslag op twee andere slachtoffers en openlijke geweldpleging.

Uit de krant