Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Politie

Hilversummer met grote hoeveelheid drugs bij zich ‘gespot’ en opgepakt

Politie

HILVERSUM - Een 23-jarige Hilversummer is dinsdag aangehouden voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid verdovende middelen. Dat meldt de politie. De man kwam in beeld na een zogenaamde ‘ANPR-hit’.

Dinsdag aan het eind van de middag krijgen surveillerende agenten op de Kerkelandenlaan een zogenaamde ‘ANPR-hit’. Op de Vreelandseweg rijdt een auto met gezocht kenteken langs de camera. Deze auto komt in het systeem naar voren in verband met drugscriminaliteit.

Wanneer de agenten de man op de Vaartweg stil weten te zetten, blijkt dat de man zich niet kan identificeren. Vervolgens wordt de man gefouilleerd en treffen de agenten de verdovende middelen aan. Het gaat om verschillende soorten harddrugs en medicijnen, aldus de politie. De Hilversummer is aangehouden. Alle drugs en medicijnen zijn in beslag genomen. De forensische opsporing onderzoekt nog om welke soorten drugs het precies gaat.

ANPR
Met ANPR (Automatic Number Plate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. In deze lijst staan de kentekens die op naam staan van mensen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Alleen bij deze kentekens krijgt de politie een ‘hit’ op het kenteken.

Uit de krant