Voor corona was de bijeenkomst in de Vituskerk.
Voor corona was de bijeenkomst in de Vituskerk. Foto: Bastiaan Miché

Streep door nieuwjaarsbijeenkomst Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn, maar de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum gaat in januari 2022 definitief niet door. Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes vandaag besloten.

“Met pijn in mijn hart, maar de huidige coronamaatregelen laten ons geen andere keuze”, aldus de burgervader. “Deze nieuwjaarsbijeenkomst voor alle bewoners, waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk, moet worden geannuleerd.” 

In plaats van een nieuwjaarsbijeenkomst wordt in januari op de gemeentelijke mediakanalen - zoals de Raadhuis-aan-huis pagina, Hilversum Mediastad Facebook, Twitter en Instagram - teruggeblikt en vooruit gekeken door onder andere de burgemeester. Ook de uitreiking van de gemeentespeld is hier te zien.

Het nieuwjaarsconcert 2022 zou het laatste nieuwjaarsconcert zijn van Broertjes als burgemeester. Het concert vond voorgaande jaren plaats in de Sint Vituskerk. Tijdens dit jaarlijkse event konden Hilversummers genieten van muzikale bijdragen van het Radio Filharmonisch Orkest. Het programma vulde zich verder met de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester en de uitreiking van de gemeentespeld. Na afloop werd er buiten de Sint Vituskerk warme chocolademelk en glühwein geserveerd. 

Vorig jaar ging het nieuwjaarsconcert in afgeslankte vorm wel door. Destijds was het voor publiek live te volgen via een livestream.

Uit de krant