De brand op het Wegaplein.
De brand op het Wegaplein. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Extreem rustige jaarwisseling in Hilversum’: paar kleine incidenten en één aanhouding

112

HILVERSUM - Hilversum kijkt terug op een heel rustige jaarwisseling. De brandweer heeft minder meldingen gekregen dan vorige jaren. De politie heeft één aanhouding verricht.

Ondanks het vuurwerkverbod is er in de stad toch vuurwerk afgestoken. Dit heeft niet geleid tot situaties waarin handhavend moest worden opgetreden. In totaal is er een persoon aangehouden. Het ging om een verward persoon die agressief gedrag vertoonde tegen een jeugdboa. De brandweer rukte in de hele regio tussen 0.00 en 8.00 uur ‘slechts’ 36 keer uit. Vorig jaar was dat 45 keer en in 2019 (toen er nog ‘gewoon’ mocht worden geknald) 66 keer. 

Hiermee was deze jaarwisseling één van de rustigste jaarwisselingen van de afgelopen jaren voor de brandweer. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en containerbrandjes. In de binnenstad van Weesp was er even kort sprake van een middelbrand maar ook dat bleek al gauw om een brandende container te gaan. Bij aankomst van de brandweer was de container zelfs al gedoofd. 

Aan het begin van de avond werd de brandweer in Bussum gealarmeerd voor een woningbrand. Hier bleek het te gaan om een wasmachine die in brand was gevlogen. In Hilversum ging het om enkele kleine incidenten, zoals een autobrand op de Anthony Fokkerweg (zie foto hieronder) en scooterbranden op de Jan van der Heijdenstraat en het Wegaplein. Bij dit laatste brand vatte ook een speeltoestel vlam. Eerder die dag zijn diverse brandbare objecten uit de buitenruimte verwijderd zoals een autowrak, een aanhanger met afval, een containerbak met hout en pallets.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto Miché / Bastiaan Miché

“’Het was een extreem rustige jaarwisseling. Met dank aan alle hulpverleners die in aanloop naar en tijdens oud en nieuw zich hiervoor hebben ingespannen”, aldus burgemeester Pieter Broertjes. “Zo hebben ook dit jaar jongerenwerk, buurtvaders, handhaving, politie en gemeente samengewerkt in het organiseren van een aantal sportactiviteiten voor jongeren in de buurt. Een feest is wat je er zelf van maakt en Hilversum heeft dat dit jaar weer geweldig gedaan. Noodgedwongen klein omdat we nog steeds te maken hebben met corona, maar zo goed als zonder ongeregeldheden. Daar ben ik trots op.”

Ook John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek, is blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. “Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2022.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Seinhorst de volgende dag. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ook Tergooi kijkt terug op een ‘redelijk rustige nacht’, vertelt een woordvoerder. Het ziekenhuis ‘verwelkomde’ een paar mensen die te veel drank en/of drugs hadden genuttigd en een persoon die gewond was geraakt in zijn gezicht door een vuurpijl. 

Uit de krant