Impressie van Stadspark de Kwekerij op het Oosterspoorplein.
Impressie van Stadspark de Kwekerij op het Oosterspoorplein. Foto: Gemeente Hilversum

Ondernemers gezocht voor nieuw Stadspark de Kwekerij op straks ‘levendig’ Oosterspoorplein

Bedrijven

HILVERSUM - Het is nog altijd de vraag welke ondernemers zich straks gaan vestigen in de tweede versie van Stadspark de Kwekerij, op het Oosterspoorplein. Geïnteresseerde ondernemers kunnen nu hun plan indienen via Hilversum Marketing.

Vlak voor de jaarwisseling kwam het nieuws naar buiten dat de Kwekerij komend voorjaar verhuist van het Stationsplein naar het Oosterspoorplein. “Er komt een levendig stadspark, waar inwoners en bezoekers van Hilversum kunnen genieten van veel groen met fijne zitplekken, gezellige evenementen en leuke ondernemers”, aldus Hilversum Marketing. De zoektocht naar lokale ondernemers en organisaties, die in de Kwekerij aan het Oosterspoorplein een eigen initiatief of onderneming willen starten, is nu echt gestart. 

Eind vorig jaar zijn door de gemeente de ruimtelijke kaders van de Kwekerij aan het Oosterspoorplein vastgesteld. Dit omvat onder andere de plaatsing van het houten frame, de aanleg van groen, het realiseren van zitgelegenheid en de plaatsing van het Hilversum Marketing kantoor met de VVV. Er komen daarnaast drie locaties in het stadspark vrij voor lokale ondernemers en organisaties, beschikbaar vanaf het voorjaar 2022 voor een periode van vijf jaar.

Ondernemers en organisaties die onderdeel willen worden van de Kwekerij hebben tot en met 4 februari de tijd om hun plannen in te dienen. De zogenoemde werkgroep Kwekerij, afgevaardigden van Hilversum Marketing, gemeente Hilversum, NS en Hilversummers.nl, maakt de uiteindelijke keuze. De werkgroep kijkt er bij de inzendingen vooral naar in welke mate ze aansluiten op de waarden van de Kwekerij: ontmoeting, groen, beweging, dichtbij en cultuur. 

En hoe het initiatief zich verhoudt tot de wijk 1221. Initiatiefnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren en financieren van een eigen unit. Daarom is het ook van belang dat het financieel en organisatorisch haalbaar is. “De Kwekerij op het Oosterspoorplein zal als groen, klein en creatief stadspark bijdragen aan de levendigheid en uitstraling van het gebied”, aldus Arno Scheeepers, projectwethouder Stationsgebied. “De Kwekerij is een springplank voor jonge Hilversumse ondernemers geweest en we kijken er naar uit om er nieuwe enthousiaste partijen te mogen verwelkomen met hun initiatief of onderneming.”

Kijk voor meer informatie over de uitvraag, de kavels en het proces op www.dekwekerijhilversum.nl/uitvraag-ondernemers

Uit de krant