Danny Wiersma.
Danny Wiersma. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Olympia en trainer Danny Wiersma verlengen samenwerking

Sport

HILVERSUM - Hoofdtrainer Danny Wiersma en sv Olympia’25 hebben besloten hun samenwerking met elkaar te verlengen. Wiersma, die aan zijn derde seizoen bezig is, ziet voldoende perspectief bij de Hilversumse derdeklasser in de periode na Covid-19.

Tegelijkertijd met Wiersma heeft óók teammanager Wilbert van der Klok aangegeven volgend seizoen door te gaan. De verlenging valt samen met een herstructurering van sv Olympia’25, waarbij het zwaartepunt voor voetbaltechnische beslissingen komt te liggen bij een onlangs aangetreden technische commissie, met daarin oer-Olympianen Mohamed Moamedi, Peter Kamer en Harold de Groot.

Danny Wiersma: “We hebben door Covid-19 een aantal op zijn minst bijzondere seizoenen achter de rug, die zijn weerslag hebben gehad op de club en zeker ook op mijn trainerschap. Daardoor vind ik ook dat mijn werk hier nog niet af is. Olympia’25 is een bijzondere vereniging, die zich in eigenheid en kameraadschap onderscheidt van andere clubs. Bovendien bespeur ik de laatste periode ook een nieuw elan in de vereniging, waarbij het aanstellen van en de gesprekken met de technische commissie mij het definitieve duwtje de goede richting in gaf.”

Eerste stap
Namens de technische commissie zegt Mohamed Moamedi bijzonder content te zijn dat Wiersma volgend seizoen als trainer voor de groep staat. “De spelersgroep wilde graag met hem en Wilbert door, en wij als tc ook. De verlenging met Danny en Wilbert is een éérste stap; komende maanden zal de voetbalstructuur verder worden opgebouwd, zowel voor senioren als voor de jeugd. Belangrijk punt blijft daarbij de twee pijlers: ontwikkeling en plezier in de sport. Ook willen we graag de doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal verder bevorderen.”

Uit de krant