Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Verkiezing voor politicus van het jaar in Hilversum is razend spannend

Politiek

HILVERSUM - De jaarlijkse verkiezing voor politicus van het jaar in Hilversum is dit jaar ongemeen spannend. Van de zeven genomineerden zijn er nog drie politici die daadwerkelijk kans maken op de zogenoemde Frans Vrolijkaward.

De top drie bestaat uit - in willekeurige volgorde - uit wethouder Arno Scheepers (VVD) en raadsleden Annemarie den Daas en Jacqueline Kalk (PvdA). Het verschil tussen de nummer 1 en 3 bedraagt slechts acht stemmen. Stemmen kan nog tot en met zondag.

De vier overige genomineerde politici zijn Edwin Göbbels (Democraten Hilversum), Pierre van Rooden (SP), Jan Slingerland (Hart voor Hilversum) en Aafke Vreugdenhil. Volgende week vrijdag krijgt de winnaar van deze publieksprijs de trofee uitgereikt. Dan krijgt ook de winnaar van de vakprijs - waarbij de politici elkaar beoordelen - de beker.

De verkiezing voor politicus van het jaar in Hilversum is pakweg vijftien jaar geleden in het leven geroepen door Hilversummer en oud-raadslid Marco van Stralen en inmiddels een traditie tijdens de eerste maand van het nieuwe jaar. Eerdere winnaars waren Karen Heerschop, Léonie Sazias, Gerben van Voorden en (vorig jaar) Hidde Fennema. 

Stemmen voor deze editie kan via de website www.hilversummers.nl/politicus-van-het-jaar-2021

Uit de krant