Ook burgemeester Broertjes roept ieder op zich aan de basisregels te houden.
Ook burgemeester Broertjes roept ieder op zich aan de basisregels te houden. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Burgemeesters Gooi en Vechtstreek ‘verheugd’ over versoepelingen coronamaatregelen

Coronavirus

HILVERSUM - De burgemeesters in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn ‘verheugd’ met het versoepelen van de coronamaatregelen door het kabinet. Nu doen zij een beroep op de samenleving om zich aan de basisregels te houden.

“We hebben allen een verantwoordelijkheid in deze crisis, want alleen samen kunnen we corona aan”, is de boodschap van de burgemeesters van Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren. Zij deden twee weken terug nog een klemmend beroep op het kabinet om perspectief te bieden aan de Nederlandse samenleving. De gevolgen van de coronapandemie beginnen steeds meer zijn tol te eisen voor de maatschappij, schreven zij toen in een brief aan minister-president Mark Rutte. 

De rek was eruit en het geloof en vertrouwen was weg, stelden de burgemeesters. De coronacrisis was volgens hen niet meer alleen een gezondheidscrisis, maar steeds meer een maatschappelijke crisis die ernstige en langdurige gevolgen met zich meebrengt. Ook nu nog zien de burgemeesters dat de coronapandemie zijn tol eist in de maatschappij. Toch noemen zij het belangrijk om juist nu de algemene maatregelen en adviezen (handen wassen, afstand houden, mondkapje op in publieke binnenruimtes) op te volgen. 

Uit de krant