Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Arrestatie in Hilversum voor doorrijden na ernstig ongeluk

Politie

HILVERSUM - Een automobilist die donderdagmorgen na een ernstig ongeval in Aalsmeer zou hebben doorgereden, is later op de dag in Hilversum aangehouden. Bij het incident raakte een 53-jarige man uit Hoofddorp ernstig gewond.

De politie laat weten dat een een 53-jarige man uit Aalsmeer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verkeersongeval. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Waar de man precies is aangehouden en waarom hij überhaupt in Hilversum, was wordt niet gemeld. 

Donderdag rond 5.50 uur kreeg de politie een melding dat op de Stommeerkade in Aalsmeer een gewonde man was gevonden door een voorbijganger. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek het slachtoffer er slecht aan toe te zijn. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie vermoedt dat het slachtoffer op de fiets van achteren is aangereden. “Na de aanrijding reed de bestuurder van het betrokken voertuig door en liet het slachtoffer zwaargewond achter. Ter plaatse heeft het verkeersongevallen team van de politie uitgebreid onderzoek gedaan. De Stommeerkade is een bekende woon-werk verbinding voor mensen die van een naar de bloemenveiling gaan.”

Uit de krant