Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Aangehouden verdachte van dodelijk steekincident is 17-jarige jongen

Politie

HILVERSUM - De persoon die zondagavond werd opgepakt vanwege het dodelijke steekincident in een woning aan de Hilversumse Laanstraat, is een 17-jarige jongen. Het slachtoffer is een vrouw. 

De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd in de woning. Het gaat om een incident in de relationele sfeer en daarom is er terughoudendheid in het delen van informatie. Wel wordt gemeld dat zowel de verdachte als het slachtoffer bewoners zijn van de betreffende woning. 

De politie werd zondagavond rond 19.30 uur gealarmeerd. Gealarmeerde hulpdiensten trachten nog het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed te plekke aan haar verwondingen. De 17-jarige verdachte werd op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident aangehouden in de woning. Hij zit vast voor verhoor.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Maandagmorgen is het doodlopende deel van de Laanstraat, waar de betreffende woning is, nog altijd met een rood-wit lint afgesloten (zie foto hierboven). Medewerkers van de recherche zijn drukdoende met een buurtonderzoek. Ook medewerkers van de forensische opsporing zijn ter plaatseBij omwonenden zit de schrik er best in. Het is juist zo’n heerlijk, rustig buurtje, zeggen meerderen, waar ook ‘goede, sociale controle is’.

Over het incident zelf kunnen of willen zij niets zeggen. Enkele bewoners van de Nieuwe Laanstraat - pal tegenover het doodlopende deel van de Laanstraat - hebben zondagavond zelfs helemaal niets meegekregen van de toch massaal aanwezige hulpdiensten. “Ik las het vanmorgen pas op mijn iPad”, aldus een bewoner. “Ik heb verder geen idee wat er gebeurd is.”

Uit de krant