Afbeelding
Foto: Paul van Baardwijk/Rijkswaterstaat

Werkzaamheden op A27: afrit Hilversum komend weekend dicht

Algemeen

HILVERSUM - Rijkswaterstaat voert van donderdag 19 mei 21.00 tot maandag 22 mei 05.00 uur verschillende onderhoudswerkzaamheden uit op knooppunt Eemnes en op de A27 Almere richting Utrecht. Onder meer afrit Hilversum (33) richting Utrecht is dicht. 

De klus maakt deel uit van het zeven weekenden durende groot onderhoud op knooppunt Eemnes, in de periode tussen 8 april en 20 juni. Ieder weekend wordt aan een ander gedeelte van het knooppunt gewerkt. “In zeven weekenden brengen we onder andere 8,3 kilometer nieuw asfalt aan en vervangen we 24 voegovergangen van 12 viaducten, circa 30 detectielussen en 9 kilometer vangrails”, aldus Rijkswaterstaat. 

De afsluitingen worden ook gebruikt voor het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden zoals maaiwerkzaamheden, reinigen goten en herstellen asfaltschades. Komend weekend is deel vijf (van zeven). Weggebruikers wordt gevraagd om tijdens deze werkzaamheden, waarbij meerdere op- en afritten en verbindingswegen zijn afgesloten, rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. 

Vanaf donderdag 21.00 uur is de A27 van knooppunt Almere tot Huizen (35) richting Utrecht afgesloten. Ook de op- en afritten langs dit weggedeelte zijn dicht. Het verkeer richting Hilversum wordt omgeleid via de A6 richting Amsterdam om vervolgens de A1 richting Amersfoort te nemen. Ook de A27 tussen knooppunt Eemnes en afrit Hilversum (33) richting Utrecht is afgesloten. Dat geldt ook voor de verbindingswegen in knooppunt Eemnes van de A1 naar de A27 richting Utrecht. 


Uit de krant