Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor

112

HILVERSUM - Verschillende spoorwegovergangen in Hilversum waren donderdagmiddag dicht vanwege een storing op het spoor. Dat leidde tot nogal wat chaotische situaties. 

Door de storing lag het treinverkeer tussen Baarn en Bussum en tussen Utrecht en Bussum - Hilversum ligt bij beide trajecten halverwege - lange tijd plat. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij en rijden de treinen weer volgens de normale regeling. 

De oorzaak van de storing was een blikseminslag, aldus een woordvoerder van ProRail rond 17.00 uur. “Een kabel die de seinen aanstuurt, is doorgebrand. Er wordt met man en macht gewerkt om het probleem zo snel mogelijk te herstellen, maar dit is niet in een kwartier opgelost. Je hebt het niet over een usb-kabeltje of zo. Het gaat wel even duren.”

Het gevolg van de storing was dat de kleine spoorbomen en de spoorbomen bij de Mussenstraat dicht bleven. De spoorwegovergang bij de Soestdijkerstraatweg stond wel gewoon open. Ook in Baarn waren problemen met de spoorbomen. 

De zegsman liet weten dat bij storingen de spoorbomen dichtgaan om ongevallen te voorkomen. Hij riep weggebruikers op bij dichte spoorbomen vooral niet het spoor over te gaan. Het kan namelijk zijn dat er nog treinen op het spoor staan. Niet iedereen hield zich aan die oproep. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché


  © Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant