Afbeelding
Foto: Politie

Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal

Politie

HILVERSUM - Een 51-jarige Hilversummer is zondagmiddag beroofd van zijn telefoon en vervolgens door diezelfde persoon bedreigd met een wapen. De politie is op zoek naar getuigen. 

De 51-jarige man had de telefoon op Marktplaats aangeboden. Met een potentiële koper had hij een afspraak gemaakt en zondag rond 16.15 uur werd er aangebeld bij de woning op de Poolsterstraat. Toen de potentiële koper de telefoon in zijn hand had om hem te bekijken, rende hij er met de telefoon snel vandoor richting de Meteorenstraat. 

De Hilversummer rende achter de man aan, zag dat hij de Orionlaan in rende en wist hem in te halen op de Rigelstraat. Hierop bedreigde de verdachte de man met een wapen waardoor hij ervandoor kon gaan. Om wat voor wapen het gaat, wil de politie niet vertellen. 

De verdachte vluchtte vervolgens te voet via de Radiostraat naar de Kamerlingh Onnesweg. Uiteindelijk ging hij er vandoor in een witte auto. Het gaat om een (licht) getinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud en 1,90 meter lang met een normaal postuur. Hij heeft krullend opgeschoren zwart haar met een baardje, droeg een blauwe spijkerbroek met scheur in de linker broekspijp, een meerkleurig jasje en lichte sportschoenen. 

Iets gezien?
De recherche onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de beroving en werkt daarbij samen met Marktplaats. Wie  de verdachte voor of na de beroving heeft zien lopen of eventueel over camerabeelden beschikt waarop de verdachte te zien is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Uit de krant