Emile Blomme schrijft historisch boek over naamgenoot

Dagboek uit 1813 basis voor boek over chirurgijn van Napoleon

di 31 mei, 16:30 · leestijd 4 minuten Algemeen
Emile Blomme: "Ik ben gewoon gaan zoeken op internet naar wat er in de Nederlandse geschiedenis is gebeurd onder de naam Blomme."
Emile Blomme: "Ik ben gewoon gaan zoeken op internet naar wat er in de Nederlandse geschiedenis is gebeurd onder de naam Blomme." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Emile Blomme komt uit Tilburg, maar woont en werkt al twintig jaar in Hilversum. Van oorsprong komt de familie Blomme uit Vlaanderen, waar nog heel wat ‘Blommekes’ wonen. Daar in België begint ook het dagboek van Carolus Blomme en het daarop gebaseerde boek ‘Chirurgijn van Napoleon, Carolus Blomme en de Slag bij Leipzig, 1813’.  

“Nee, het is geen familie”, vertelt Emile Blomme, de schrijver van het boek. “Ik ben wel geïnteresseerd in geschiedenis, maar heb geen geduld voor genealogie, stamboomonderzoek. Ik ben gewoon gaan zoeken naar wat er in de Nederlandse geschiedenis is gebeurd onder de naam Blomme. Toen kwam ik wel interessante avonturen tegen.” 

Emile Blomme studeerde..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.