Afbeelding

Gooise Praktijkschool voor de vierde keer Excellent

Algemeen

HILVERSUM - Voor de vierde keer op rij heeft de Gooise Praktijkschool in Hilversum het predicaat ‘Excellente school’ toegekend gekregen. Dit is een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.

Het feit dat de waardering ‘Excellente School’ wordt verlengd, geeft volgens de school aan dat het excellentieprofiel van de school stevig en duurzaam is en stand houdt ook tijdens zwaardere tijden zoals de afgelopen coronaperiode. Komende maandag zal de feestelijke uitreiking plaatsvinden.

Uit het concept juryrapport: “De heldere omschrijving van het excellentieprofiel van de school – onderwijs gebaseerd op de visie en filosofie van Big Picture Learning (BPL) – laat zien dat de school een goed beeld heeft van het excellentieprofiel. Door de school heen heeft de jury een mooi beeld gekregen van de passie waarmee het team van de Gooise Praktijkschool met het excellentieprofiel als uitgangspunt het verschil wil maken voor zijn leerlingen én oud-leerlingen.”

Directeur Lars Bremekamp is bijzonder trots dat de school het predicaat ‘Excellente school’ wederom toegekend heeft gekregen. “Dank aan iedereen voor hun bijdrage aan het dagelijks uitvoeren van het best mogelijke onderwijs en begeleiding van onze mooie doelgroep. Zonder onze onderwijsprofessionals, zonder de betrokkenheid van de ouders/verzorgers maar vooral zonder de opgebouwde relatie met de leerlingen hadden we het predicaat niet kunnen verlengen.”

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs waar leerlingen zich voorbereiden op zelfstandig leven en werken in de maatschappij. Ook ontwikkelen zij competenties op het gebied van wonen, burgerschap en vrijetijdsbesteding. Op het programma staan theorievakken, praktijkvakken en stages. De Gooise Praktijkschool heeft als motto ‘De leerling is de maat!’ en werkt met het Big Picture Learning concept.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief