Lege schappen bij Albert Heijn in winkelcentrum Seinhorst.
Lege schappen bij Albert Heijn in winkelcentrum Seinhorst.

Lege schappen bij supermarkten in Hilversum door boerenblokkades

Bedrijven

HILVERSUM - De distributiecentra van verschillende supermarkten worden sinds gisteren door boeren geblokkeerd, uit protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Wat merken we daar na één dag van in de supermarkten in Hilversum?  

Bij een bezoek aan de Albert Heijn in winkelcentrum Seinhorst, valt het direct op. De lege schappen op de versafdeling van groente en fruit staan precies daar waar de bezoeker de supermarkt binnenkomt. Dat belooft niet veel goeds. De vragen over de lege schappen, beantwoordt personeel van Albert Heijn met een verwijzing naar het landelijk telefoonnummer van de grootgrutter. Een rondje door de supermarkt laat zien dat het verder nog meevalt. Het zijn hier vooral de groente en fruit die schitteren door afwezigheid.  

Het Lidlfiliaal aan de Lorentzweg laat ook bijna lege schappen zien. Normaal staan er drie rijen met dozen vol groenten en fruit, nu is het verdeeld over twee rijen. En echt veel is er niet meer aanwezig en het wordt voorlopig ook niet aangevuld. Lijkt het. “De boeren staan nog steeds te protesteren bij ons distributiecentrum. Ik begrijp het wel. Maar onze vrachtwagens komen er niet meer doorheen. Daardoor is dit het laatste wat we hebben. Ze verwachten dat het nog wel een paar dagen kan duren”, vertelt een vriendelijke vakkenvuller. Ook de koeling waar de zuivel staat, is al bijna leeg (zie foto hieronder). Een paar pakken melk zijn nog verkrijgbaar.  

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Bij supermarkt Hoogvliet, dat zich in hetzelfde winkelcentrum bevindt als de Albert Heijn, is volop vers aanwezig. De appels en tomaten zijn in groten getale voorhanden. Hoe kan dat? Bij de ene winkel wel en bij de andere niet? “Ze pakken vooral de grote jongens, dus Albert Heijn en Lidl en dat soort supermarkten”, weet een supermarktmedewerker. Hoogvliet is een kleintje. Dat komt ze deze dagen wel goed uit.  

 

Uit de krant