De openluchtfilm wordt altijd goed bezocht.
De openluchtfilm wordt altijd goed bezocht. Foto: © Bastiaan Miché

Openluchtfilm Filtmheater Hilversum terug van weggeweest

Algemeen

HILVERSUM - Na twee jaar afwezigheid kan het eindelijk weer: de traditionele, gratis openluchtfilm van Filmtheater Hilversum is terug in het Dudokpark. Op zaterdagavond 20 augustus is te zien Licorice Pizza. 

‘Licorice Pizza’ volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren 70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.

De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (‘Boogie Nights’, ‘Phantom Thread’, ‘Magnolia’) en volgt de aarzelende eerste stappen van Alana en Gary op het pad van de liefde. Hoofdrolspelers Cooper Hoffman (zoon van Philip Seymour Hoffman) en Alana Haim (lid van de popgroep Haim) maken allebei hun debuut. Met fijne gastrollen van Bradley Cooper, Sean Penn en Tom Waits.

De toegang is gratis. Vanaf 19.30 uur kunnen bezoekers alvast een hapje en drankje kopen en zich verzekeren van een mooi plekje onder het genot van live muziek, verzorgd door De Vorstin. Kleine tip: neem een klein kleedje of stoeltje mee om lekker te kunnen zitten. Om 21.30 uur begint de film, dan is het donker genoeg.

Uit de krant