Ook in 2018 ging Hilversum Actief vanwege het slechte weer niet door.
Ook in 2018 ging Hilversum Actief vanwege het slechte weer niet door. Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum Actief viel zondag voor alweer de derde keer in het water

Sport

HILVERSUM - Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer het zondag afgelaste Hilversum Actief nu wel gaat plaatsvinden. Het kan wel zo zijn dat het evenement, waarbij verschillende Hilversumse verenigingen zichzelf presenteren, voortaan in het voorjaar plaatsvindt.

Dat zegt Tom ter Veen namens de organisatie, SportFair. Normaliter vindt het evenement een paar weken na de zomervakantie in september plaats. Afgelopen zondag zou de negende editie plaatsvinden, maar van die negen keer is het feest vanwege het slechte weer al drie keer in het water gevallen. 

De vraag is nu daarom of het derde weekend van september wel zo’n verstandige keuze is of dat het gewoon dikke pech is. SportFair zal samen met de deelnemende sportverenigingen bespreken of zij niet liever vlak voor de zomervakantie zichzelf willen presenteren. De herkansing van de negende editie zal waarschijnlijk wel in het voorjaar zijn. “Daarover gaan we met de gemeente in gesprek. Dat willen we snel - hopelijk eind deze maand - communiceren.”

Hilversum Actief is het evenement waar (sport)verenigingen, dansscholen, zanggroepen, maatschappelijke organisaties, muziek- en cultuurverenigingen het podium krijgen en zich presenteren. Zo kunnen alle Hilversummers kennismaken met de verschillende activiteiten die Hilversum te bieden heeft. Voor zondag hadden zich 36 verenigingen aangemeld.

Flinke bui
Dat Hilversum Actief zondag uiteindelijk niet door kon gaan, is jammer, aldus Ter Veen. “We hielden het weer vanaf donderdag sowieso al in de gaten. Zaterdag zag het er nog positief uit en leek het zondagmiddag nog redelijk droog te blijven. We dachten gewoon te kunnen starten. Ook zondagochtend was aanvankelijk nog positief, maar dat veranderde heel snel toen we de flinke bui voorgeschoteld kregen.”

Hoewel de deelnemende verenigingen begrip hadden voor het besluit, was het toch een lastige beslissingen, erkent Ter Veen. “Alles stond al klaar, maar uiteindelijk begreep iedereen het wel.”

Uit de krant