Afbeelding

Stadsfonds moet Hilversum beter op de kaart zetten

Algemeen

HILVERSUM - Zelf het heft in handen nemen. Verantwoordelijkheid nemen voor een bloeiend en ondernemend Hilversum. Met de invoering van een stadsfonds moet het lokale ondernemersklimaat die impuls krijgen.

De beste stuurlui staan aan wal. Verstokte mopperaars kunnen kritiek hebben op het feit dat de gemeente Hilversum beter moet promoten. Maar wie zelf de handen uit de mouwen steekt, zich proactief opstelt in plaats van passief, krijgt daardoor zelf een stevige vinger in de pap. Dat is exact wat BV Hilversum met het stadsfonds wil. "Er zijn hier zo veel mensen met ideeën. Je kunt blijven wijzen, maar je kunt er ook wat aan doen", stelt Kim van Kampen, voorzitter BV Hilversum. "Daarnaast is het goed te constateren dat wij als club veranderd zijn van een ageergroep in een meer serieus meedenkende vereniging."

Zo goed als alle neuzen staan dezelfde kant op, meldt de BV Hilversum-voorzitter. Tijdens de zes verschillende informatiebijeenkomsten heeft hij weinig wanklanken gehoord. Het is positiviteit troef, ook bij de grote jongens, zoals Tergooiziekenhuis, Avro/Tros, Hilverzorg en woningcorporatie De Alliantie, die toch meer moeten ophoesten dan een ander. "Bij de grote partijen is weinig twijfel", deelt Van Kampen mee. "Met name de kleinere partijen zijn niet zozeer op de hoogte van de mogelijkheden. Die hebben meer concrete voorbeelden nodig. Zij hebben moeite om te bedenken wat er allemaal kan straks."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant