Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Duo opgepakt voor afsteken van illegaal vuurwerk

Algemeen

HILVERSUM – Twee mannen uit Assen zijn zaterdagnacht aangehouden in Hilversum. Het duo uit Drenthe is opgepakt voor het afsteken van illegaal vuurwerk vlak in de buurt van het politiebureau. Beide heren hebben een bekeuring gekregen.

Keiharde knallen waren rond 01.50 uur hoorbaar in het centrum van Hilversum. Zo ook in het politiebureau aan de Groest. Door het lawaai gingen autoalarmen af. Direct namen agenten poolshoogte op de plek waar de knallen vandaan kwamen. Tijdens het fouilleren troffen de dienders nitraatbommen aan. Het stel werd aangehouden en later die nacht weer heengezonden, maar wel met een boete op zak.

De politie zegt hard op te treden tegen het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en het in bezit hebben of verkopen van illegaal vuurwerk. Het afsteken is levensgevaarlijk en kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel, stelt het Gooise politiekorps. Volwassenen kunnen rekenen op een boete van 100 euro, terwijl jongeren naar Bureau Halt worden doorverwezen voor een alternatieve straf.

Uit de krant