Afbeelding
Video

Strak en alcoholvrij kickboksgala in Dudok Arena

Algemeen

HILVERSUM - Het kickbokslandschap is veranderd. Aan de ongecontroleerde groei aan evenementen is een einde gekomen. Een gala organiseren gaat niet zomaar meer, zoals voorheen. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkeling die de sport momenteel doormaakt, zo stelt Kamal Chabrani, promotor van 'A night 2 remember' op zondag 30 november in de Dudok Arena.

Chabrani keek even raar op zijn neus. Voor het eerst in vijftien jaar moest hij naar het raadhuis: met de gemeente om tafel om te praten over de naderende 'onvergetelijke avond' in Hilversum, dat zijn Real Fighters dit keer verzorgt met Dojo Burning Heart. "Er is heel veel veranderd. Vroeger kon Jan en alleman een gala organiseren. Dat het fout ging had te maken dat er geen goed beleid en regels waren en dat mensen iets organiseerden waar ze geen verstand van hebben. Als anderen er een zootje van maakten, dan werden wij daar ook op aangekeken, terwijl er op onze evenementen, en wij organiseren al gala's sinds 1999, nog nooit iets gebeurd is gelukkig", vertelt hij.

De tijden van volop gala's in een weekeinde zijn voorbij. Wat Chabrani betreft is het maar goed ook dat er meer controle en toezicht is. De sport is in ontwikkeling. Het kickboksen professionaliseert. Er is nu een overkoepelend orgaan. Dat is de Sectie Ringcontactsporten van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG). Deze is aangesloten bij NOC*NSF. Promotors moeten aan diverse eisen voldoen om een licentie te krijgen. Deze moeten te goeder trouw zijn en dienen een verklaring omtrent het gedrag over te leggen. Sportscholen en trainers waarmee zij werken moeten zich conformeren aan de kernwaarden van de bond.

Trailer:

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant