Verboden vuurwerk af te steken
Verboden vuurwerk af te steken

Naar rechter om vuurwerkverbod

Algemeen

HILVERSUM - Vuurwerkverkoper Johan Witbaard stapt naar de rechter om het vuurwerkverbod in het centrum van Hilversum ongedaan te krijgen. Hij denkt een goede kans te maken. "De burgemeester nam zijn besluit uit oogpunt van veiligheid en overlastbestrijding, maar deze maatregel biedt daar geen oplossing voor", aldus Witbaard in het HilversumsNieuws.

Burgemeester Broertjes stelt dit jaar voor het eerst een vuurwerkvrije zone in. Dat betekent dat rond oud en nieuw niemand vuurwerk mag afsteken op de Groest en omgeving. Als alternatief biedt de gemeente op het Langgewenst opnieuw een professionele vuurwerkshow aan.

Witbaard heeft groot bezwaar tegen het verbod. "Het is een schijnmaatregel, want de overlast wordt vooral veroorzaakt door het illegale vuurwerk en daar helpt een vuurwerkvrije zone van een paar uur niet tegen."

Burgemeester Broertjes legt in een informatiebrief aan de gemeenteraad uit dat de vuurwerkvrije zone onderdeel is van een heel pakket aan maatregelen om overlast en vernielingen terug te dringen. Hij geeft aan dat ook fors wordt ingezet op het aanpakken van zwaar en illegaal vuurwerk. 

Lees in de digitale editie: 

"Vuurwerkvrije zone maakt Hilversum niet veiliger"

Burgemeester begrijpt commotie niet

Overlast, omzetverlies en innovatief project

Uit de krant