De Vorstin en Theater Achterom willen wel fuseren

Algemeen

HILVERSUM - Wie heeft zich nu wel aan de afspraken gehouden en wie niet. De Vorstin en Theater Achterom wijzen naar de gemeente, terwijl de wethouder hetzelfde doet naar de twee culturele instellingen. De besturen van het poppodium en het theater geven aan toch nog samen te willen gaan, maar stellen dan wel een nieuwe, harde eis.

De besturen van Podium de Vorstin en Theater Achterom zijn gezamenlijk in de pen geklommen. Hierin kaarten zij hun ongenoegen en bezwaren aan over de situatie die is ontstaan. Wel stellen ze dat beide de wens hebben om te fuseren. "Deze fusie zal leiden tot een robuuste podiumkunstinstelling voor Hilversum", melden Paul van Oort, voorzitter Podium de Vorstin, en Cobie de Vos, voorzitter Theater Achterom.

Daarbij stellen de twee wel een harde eis. Vooraf willen zij duidelijkheid hebben van de gemeente. Het moet van tevoren klip-en-klaar zijn hoe de gewenste programmering er uit komt te zien én er moet helder zijn hoe het zit met het geld om dat mogelijk te maken. Deze nieuwe voorwaarde is volgens de twee culturele instellingen nodig, aangezien Hilversum eerder al de spelregels gedurende het traject heeft gewijzigd. "De gemeente heeft zonder vooroverleg de randvoorwaarden juist dusdanig veranderd dat een fusie niet meer mogelijk is", aldus Van Oort en De Vos.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant