Vuurwerk Verbod Hilversum (Groest).
Vuurwerk Verbod Hilversum (Groest).

Vuurwerk afsteken kan wel op eigen terrein in centrum

Algemeen

HILVERSUM – Inwoners van het centrum, waar het vuurwerkverbod is ingevoerd, mogen tijdens de jaarwisseling wel vuurwerk afsteken in bijvoorbeeld hun tuin. Het vuurwerkverbod geldt alleen aan de weg en voor publiek toegankelijke plaatsen.

"Het is verboden vuurwerk op aan de weg of op een voor publiek toegankelijke plaats te bezigen indien zulks gevaar, schade of overlast kan veroorzaken. In de Algemene Plaatselijke Verordening is de term 'weg' gedefinieerd, het gebied omvat dus geen particulier terrein, binnenplaatsjes en dakterrassen", zo is het geschreven antwoord van Broertjes op vragen van oppositiepartij Hilversum1.

Binnen het gebied zien toezichthouders en de politie erop toe dat er geen vuurwerk wordt afgestoken. Hierbij is maatwerk wel de norm. "Van een wilde jacht op een kind met een sterretje is absoluut geen sprake", is de verklaring van de burgemeester.

Overigens verklaarde André Wielandt van de politie vorige week tijdens het vuurwerkdebat in het Roland Holst College al dat de handhavers enig mededogen zullen hebben. "De eerste keer dat we je zien afsteken in de vuurwerkvrije zone bekeuren we niet meteen. Bij de tweede keer doen we dat wel", zei hij toen.

Tevens bevestigt Broertjes dat het college van burgemeester en wethouders een ontheffing nodig heeft voor de professionele vuurwerkshow die zij verzorgt met de jaarwisseling op het Langgewenst. Deze vergunning is inmiddels verleend.

Uit de krant