Afbeelding

Rechter beslist dat Hilversum on Ice mag doorgaan

Algemeen

HILVERSUM – Hilversum on Ice gaat gewoon door. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag besloten dat dat de gemeente Hilversum inderdaad een vergunning mocht afgeven aan de stichting Hilversum on Ice.

Twee omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de komst van de kunstijsbaan naast Theater Gooiland. Zij vrezen overlast door de muziek en de grote aantallen bezoekers die op het evenement afkomen.

Dinsdag bleek dat dat gemeente bij het toekennen van de vergunning een belangenafweging heeft gemaakt tussen het laten doorgaan van Hilversum on Ice en de belangen van de buurtbewoners. De gemeente heeft hierbij rekening gehouden met de omwonenden door een vrij strenge geluidsnormering op te leggen, beperkte openingstijden in te stellen en het evenement te beperken tot de maand december. Onder deze condities mocht de gemeente een vergunning aan Hilversum on Ice verlenen, zo oordeelde de rechter.

Dat Hilversum deze eisen stelde heeft alles te maken met de eerste editie van het schaatsfestijn in het Dudokpark. Toen kwamen er veel klachten uit de buurt over geluidsoverlast en de late openingstijden. Hilversum on Ice opent zondag 6 december en is dagelijks tot 21.00 uur open in plaats van 23.00 uur ten tijde van het Dudokpark. Zondag 4 januari is de laatste dag van dit schaatsfeest.

Uit de krant