Afbeelding

J.P. Minckelers blij met Urban Farming 035

Algemeen

HILVERSUM - Razend enthousiast zijn ze over hun groentetuintje. "Ik heb zelf ook zaadjes gekocht en in de grond gestopt", vertelt Emely (7). Haar klasgenootjes Berend en DJ (ook 7) knikken. "Van Baas Kees hebben we echt vet veel geleerd." Directeur van de J.P. Minckelers, Elles Verschoor, hoort het lachend aan. En vindt ook: de moestuin van Urban Farming 035 is een succes. "En we zijn blij dat wij de moestuin nu op school mogen hebben."

De kas en moestuin stonden op het bouwterrein van Villa Industria aan de Jan van der Heijdenstraat. "Maar daar start De Alliantie binnenkort de bouw van huizen. Urban Farming 035 heeft ons gevraagd of wij interesse hadden in de moestuin", legt Verschoor uit. Dat had de school. "We hebben er de ruimte voor. We zijn er erg blij mee."

De afgelopen twee jaar gingen de kinderen van groep 3 en 4 naar Villa Industria en leerden van groenvrijwilliger van Urban Farming 035 Baas Kees alles over groenten zaaien en oogsten. "We plantten van alles. Tomaten, wortelen, rode kool. Maar rode kool vind ik echt niet lekker", trekt DJ zijn neus op. Het stokbroodje honing daarentegen ging er prima in. "Dat was leuk. Kregen we les over bijen. En we mochten een stokbroodje honing proeven. Heerlijk", glundert Berend.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant