Afbeelding

Bekend Maakt Bemind: 'Tijd dat Hilversum de banden aanhaalt'

Algemeen

HILVERSUM - Het intercultureel platform Bekend Maakt Bemind vindt het de hoogste tijd dat Hilversum de banden met elkaar aanhaalt. Daarom verzorgt deze club op zaterdag 20 december een midwinterdag om weer met elkaar in gesprek te gaan.

"Toenemende spanningen in het Midden-Oosten. MH17 wordt boven Oekraïne uit de lucht geschoten. Ebola maakt duizenden slachtoffers in West-Afrika. Wanhopige bootvluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee. In Nederland ruziën we intussen over Zwarte Piet. Maar we merken ook dat de conflicten in de wereld doorsijpelen in onze Hilversumse samenleving", stelt het interculturele platform Hilversum.

Het devies is dan ook niet vechten, maar met elkaar in gesprek gaan. "De vraag is of wij elkaar nog wel kennen", aldus buurtwerkster Tukkie Tuk, die zich heeft aangesloten bij Bekend Maakt Bemind. "Er zijn veel veranderingen geweest in de wereld en in Hilversum. Wij hebben de indruk dat mensen elkaar niet meer verstaan en dat heeft lang niet altijd met verschil in cultuur te maken. Als je niet met elkaar praat, ga je dingen zelf zitten invullen. Daar worden mensen meestal niet heel optimistisch van en dat willen we niet. Daarom is het goed met elkaar in gesprek te gaan, want we moeten er met elkaar voor zorgen dat iedereen kan blijven meedoen", meldt Tuk, die werkzaam is namens Versa Welzijn in Hilversum-Oost.

De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur op het Herenplein, naast het filmtheater. Burgemeester Pieter Broertjes en de Hilversumse Janne Poort-van Eeden, vredesvrouw van 2014, verzorgen de opening. In de tent is een keur aan muziek, hapjes en drankjes.

Uit de krant